34,7177$% 0.06
36,4955€% -0.71
44,0205£% -0.56
2.950,16%-0,38
2.644,54%-0,38
9.627,41%-0,25
Petrol olmasaydı, yaşadığımız dünya çok farklı olurdu. Hayatımızın birçok alanında kullandığımız ürünlerin içinde petrol kullanılır. Her gün kullandığımız ürünlerin pek azının üretiminde petrol kullanılmamıştır. Ancak petrolün, çeşitli ürünlerin üretiminde kullanılmadan önce içinde bulunan 500’den fazla bileşimden arındırılması gerekir. Bu ayrıştırma prosesleri petrokimya tesislerinde gerçekleşir.
Rafineriler güvenlik koşullarının en üst seviyede olması gereken tesislerdendir. Tesislerde üretim devamlılığı da oldukça önemlidir. Sıcaklık, basınç ve korozyon gibi zorlu proses koşulları sensör seçimini zorlaştırmaktadır. Üretimde aksama yaşanmaması için sensörlerin uzun ömürlü ve bakımsız işletimi ölçüm tekniğinde aranan en önemli özelliklerdir. VEGA bu özellikleri karşılayan ölçüm teknikleri sunmaktadır.
GÜVENİLİR ÖLÇÜM
Ex onaylarının yanı sıra SIL sertifikaları da sektörde aranan özelliklerdendir. Kullanılacak sensörlerin seçiminde gerekli onayların bulunması dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardandır. VEGA sensörleri sektör için gerekli olan tüm sertifikalara sahiptir.
KOLAY VE HIZLI
Tüm cihazlar müşterilerin ihtiyaçlarına göre özel üretilmelerine rağmen VEGA sensörlerin üretimi birkaç gün içerisinde tamamlanır. Kullanıcılar basit ve kolay şekilde Bluetooth ve akıllı telefon veya tabletler üzerinden devreye alım yapabilirler.
YENİ NESİL 80 GHZ RADAR SENSÖRLER
Radarlı seviye ölçümünde 20 yılı aşkın süredir lider olan VEGA, radarlı ölçüm teknolojilerinde yeni bir çağ açtı. VEGAPULS 64 ve VEGAPULS 69 serileri 80 GHz frekans ile ölçüm yapan dünyanın ilk seviye ölçüm cihazları olmuştur.
Bir radar sensörün sunduğu dinamik aralığı ne kadar büyük olursa, kullanılacağı yerlerin çeşitliliği ve ölçümün kesinliği de o oranda artar. 80 GHz radar sensörler bu özellikleri ile dünya piyasalarında başka bir konuda daha öncülük etmişlerdir. Sensörler, yansıtma özelliği düşük olan malzemelerde de şimdiye kadar bilinen radar sensörlere göre çok daha iyi ölçüm yeteneklerine sahiptirler. Geniş dinamik aralığı sayesinde köpük oluşumunda, kondens ve yapışmalarda dahi kesin ölçüm sonuçları verir. Yüksek kimyasal dayanıklılık ve kapsüllenmiş PTFE antenleri sayesinde ise uzun hizmet ömrü sağlar.
PETROL VE GAZ SANAYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ
Hidrolik Yağ Kabında Seviye Ölçümü
Enerji iletiminde kullanılan hidrolik yağ kapalı bir sistem içinde dolaşır. Ama enerji donanımında olan yağlanmalar ve sızıntılar nedeniyle zamanla yok olur. Enerji santrallerinin optimum şekilde kullanılabilmesi için hidrolik yağ kabındaki yağ seviyesi takip edilmelidir.
80GHz Radarın Uygulamadaki Avantajları:
•Dolum malzemesi özelliklerinden bağımsız kesin ölçüm
•Dielektrik değeri düşük olan ürünlerde dahi kabın dibine kadar ölçüm
•Çok küçük blok aralıklarında bile optimum kap hacmi kullanımı
GAZ AYIRICIDA SEVİYE VE BASINÇ ÖLÇÜMÜ
Çıkarılan doğal gaz veya petrol artığı gaza, su bulaşmıştır. Bu gazlar ayrılmaları için gaz ayırıcı (scrubber) içinde toplanır. +150 bara kadar çıkabilen basınç, gazın sıvı fazda kalmasını sağlamaktadır. Basınç ve sıvı seviyesinin kesin ölçümü, gaz ayırıcının optimum bir şekilde kullanılmasını ve gaz kurutma prosesinin etkin bir yönetimini sağlamaktadır. Gaz ve suyun birbirinden ayrılması; suyun glikolle kimyasal bağlanması ve bunu müteakip mekanik ayırma sayesinde sağlanmaktadır. Arayüz ölçümünün doğru ve tam olarak belirlenmesi gazın kalitesinin belirlenmesinde önemli etkendir.
RADYOMETRİ İLE SEVİYE ÖLÇÜMÜ
Radyometrik seviye ve yoğunluk ölçümünde bir radyoaktif izotop gama ışın demeti saçar. Haznenin karşısındaki kenara yerleştirilen sensör bu ışınları alır. Gama ışınları malzemenin içinden geçerken zayıfladığından, sensör, gelen ışınların şiddetinden seviyeyi, sınır seviyesini, yoğunluğu ve kütle akış hızını hesaplayabilmektedir. Ölçümler, dışarıdan, bir yere dokunmadan yapılır ve bu nedenle korozif, agresif veya abrazif ürünler gibi sıra dışı uygulamalarda kullanılır.
Radyometrik ölçüm kurulumu temelde şu bileşenlerden oluşmaktadır:
• Radyoaktif ışın kaynağı
• Işın koruyuculu hazne
• Radyometrik sensör
Işın kaynağının, ışın aktivitesinin ve sensörün seçiminde haznenin veya borunun ölçümlerine, duvar şiddetlerine, ürünün yoğunluğuna, hem ışın yolu üzerinde kalan hem de ölçüm aralığındaki modüllere bakılır.
TUZ GİDERİCİDE ARAYÜZ ÖLÇÜMÜ
Tuz giderme tesisinin verimli ve güvenilir işletimi çok önemlidir, çünkü tesisin bu kısmında daha sonraki süreçlerde oluşabilecek korozyon önlenir. Ham petrolün emülgatörler ve suyla karıştırılması sırasında oluşan emülsiyon tabakası, petrolle su arasındaki arayüz ölçümünün güvenilir bir şekilde yapılmasını zorlaştırır. Radyometrik ölçüm cihazları bu tabakadan etkilenmezler, kalın emülsiyon tabakası oluşması halinde dahi seviyeyi algılar ve tuz giderme sürecinin sorunsuz ve verimli bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.
PETROL AYIRICIDA SEVİYE VE BASINÇ ÖLÇÜMÜ
Sondaj kuyusundan çıkan ham petrol, gaz, su ve kumu birbirinden ayırmak için karışımlar sondaj kuyusunda toplanır. Seviye ve basıncın kesin ölçümü petrol ayırıcının optimum kullanımını mümkün kılar ve toplam tesisatın etkinliğini arttırır. Farklı bileşenler farklı yoğunluklarda olduklarından birbirlerinden mekanik olarak ayrılırlar. Arayüz ölçümünün kesin olarak yapılması petrol kalitesi için çok önemlidir.
Baykon BP piston mekanizmalı terazi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.