34,2788$% 0.06
37,3683€% -0.1
44,7333£% -0.08
2.911,29%-0,19
2.641,67%-0,27
8.699,19%-1,99
Endüstride üretim, lojistik otomotiv, gıda ve enerji gibi birçok alanda esnek ve hızlı çözümler sunan Xpoda, üretim takibinden, stok yönetimi ve kalite kontrol süreçlerine kadar verimliliği artırmaya odaklanıyor. Xpoda’nın no-code altyapısı sayesinde, firmalar hızla ihtiyaçlarına uygun yazılımlar geliştirebiliyor. Firmanın işletmelere sağladığı verimlilik çözümlerinin detayları üzerine Xpoda Ceo’su Senol Balo ile bir röportaj gerçekleştirdik.
Xpoda’nın, yazılımcı odaklı engelleri de ortadan kaldırdığına değinen Şenol Balo, yazılımcı yetiştirmenin uzun bir süreç olması, yazılımcı sayısının yetersizliğine karşın Xpoda Akademi’de 8 yıldır eğitimler düzenlediklerini belirtiyor. Türkiye’deki birçok üniversitede ders olarak yer aldıklarını söyleyen Balo, ayrıca bu yıl Amerika’da Güney Karolayna Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere No Code yazılım geliştirmeyi öğreterek, Xpoda’nın başarı hikayesini taçlandırdıklarını sözlerine ekliyor.
KURUMSAL YAZILIMLAR, SANAYİ SEKTÖRÜNDE VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR
Kodsuz yazılım denilince akla gelen firmaların başında olan XPODA’yı tanıyabilir miyiz?
Xpoda, şirketlerin dijital dönüşümde yazılım süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla, 2 yıl süren Ar-Ge çalışmalarımızın ardından 2016 yılında marka adı Octopod olarak iş dünyasının kullanımına sunuldu. 2022 yılında global hedeflerimiz doğrultusunda markamızın adını Xpoda olarak değiştirdik.
Türkiye’nin ilk ve en büyük No Code Platformu Xpoda; hiç kod yazmadan veya daha az kodla yazılım geliştirme imkânı sağlayarak yazılım geliştirme süreçlerini kısaltan, klasik kodlama ile çok uzun sürecek projelerin 20 kata kadar daha hızla geliştirilmesini mümkün kılan bir kod yazmadan yazılım geliştirme platformu.
Xpoda olarak, “Az Kod, Çok İş” anlayışıyla; uzun, zorlu ve karmaşık yazılım süreçlerini kolaylaştırarak şirketlere esnek, hızlı ve düşük maliyetli çözümler üretiyoruz. Şirketler Xpoda iş ortakları ile ihtiyaç duydukları yazılımlara hızlı ve maliyet etkin ulaşabilirken, isterlerse Xpoda ile kendi yazılımlarını çok kolay şekilde kendileri de geliştirebiliyor.
Xpoda, aynı zamanda yazılımcı odaklı engelleri de ortadan kaldırıyor. Yazılımcı yetiştirmenin uzun bir süreç olması, yazılımcı sayısının yetersizliğine karşın Xpoda Akademi’de 8 yıldır eğitimler düzenliyoruz. Ülkemizdeki birçok üniversitede ders olarak yer aldık. Ayrıca bu yıl Amerika’da Güney Karolayna Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere No Code yazılım geliştirmeyi öğretiyor olmamız, Xpoda’nın başarı hikayesini taçlandırıyor.
KURUMSAL YAZILIMLAR DAHA DÜŞÜK MALİYETLE DAHA FAZLA ÜRETİM YAPILMASINI SAĞLAR
Kurumsal yazılımlar günümüzde çok önemli bir göreve sahip. Sanayi tarafı özellikle kurumsal yazılımlardan nasıl fayda sağlıyor, hangi maliyet avantajlarına ulaşıyorlar?
Kurumsal yazılımlar, sanayi sektöründe verimliliği artırmak, süreçleri optimize etmek ve maliyetleri düşürmek için kritik bir rol oynar. Özellikle üretim süreçlerinin otomasyonuyla, zaman kaybını ve hata oranlarını azaltarak işletme maliyetlerini düşürüyorlar. Ayrıca stok yönetimi, tedarik zinciri yönetimi ve lojistik gibi alanlarda süreçleri hızlandırarak daha düşük maliyetle daha fazla üretim yapılmasına olanak tanırlar. Geleneksel yazılımlar, uzun süren ve pahalı bir üründür. Paket yazılımlar da şirketlerle birebir uymadığı için verimsiz olmaktadır. XPODA olarak no code yazılımlarımız ile hem zamandan tasarruf sunuyor hem de maliyet avantajı sağlıyoruz. Ezber bozan No code yazılımımız ile basit, pratik ve maliyeti minimize eden çözümler sunuyoruz.
ÜRETİM, LOJİSTİK, OTOMOTİV, GIDA VE ENERJİ GİBİ BİRÇOK ALANDA ÇALIŞIYORUZ
Xpoda olarak sanayide kimlerle, hangi sektörlerle, nasıl çalışıyorsunuz? Sanayiye hangi hizmetleri sunuyorsunuz? Sanayinin Xpoda’dan genelde beklentisi ne oluyor, siz hangi hizmetlerinizle bu beklentiye cevap veriyorsunuz?
Xpoda olarak sanayi sektöründe üretim, lojistik, otomotiv, gıda ve enerji gibi birçok alanda faaliyet gösteren firmalarla çalışıyoruz. Sanayi sektörüne özel iş süreçlerini hızlandıracak, manuel işlemleri otomatikleştirecek çözümler sunuyoruz. Özellikle üretim takip sistemleri, stok yönetimi ve kalite kontrol süreçlerinde esnek ve hızlı çözümler sunuyoruz. Sanayiden gelen en büyük beklenti ise hızlı ve düşük maliyetli çözümler. Xpoda’nın no-code altyapısı sayesinde, firmalar hızla ihtiyaçlarına uygun yazılımlar geliştirebiliyor.
SANAYİ TARAFI DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE DAHA YOLUN BAŞINDA
Sanayi tarafı yazılıma genelde nasıl bakıyor? Sanayi, yazılım alanında sizce yeterince bilinçli mi? Bilgi anlamında size en çok hangi konularda sorular geliyor? Siz, sanayi tarafına eğitim – eğitici yöntemler sunuyor musunuz?
Sanayi tarafı genel olarak yazılımın önemini kavramış durumda, ancak özellikle dijital dönüşümde daha yolun başında olan firmalarda hâlâ manuel süreçler yaygın. Yazılım bilinci bazı büyük ölçekli firmalarda yüksek olsa da, KOBİ’lerde daha düşük seviyede olabiliyor. Xpoda’ya en çok gelen sorular arasında “Hangi süreçleri yazılımla iyileştirebiliriz?” ve “Mevcut yazılımlarımızı nasıl optimize ederiz?” yer alıyor. Bu bağlamda sanayi firmalarına yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları sunarak, süreçlerini nasıl dijitalleştirebilecekleri konusunda rehberlik ediyoruz.
KODLAMA BİLGİSİ GEREKTİRMEYEN NO CODE SANAYİCİNİN TERCİHİ OLUYOR
No code yazılımlar sanayi tarafında nasıl karşılanıyor? No code ile birlikte eski nesil yazılımlar terk ediliyor mu? No code bu bağlamda ezberleri bozuyor diyebilir miyiz, No code’un özelliklerini öğrenen sanayicilerin tepkileri nasıl oluyor?
No-code yazılımlar, sanayi tarafında büyük bir ilgi görüyor çünkü kodlama bilgisi gerektirmeden hızlı ve esnek çözümler geliştirebilme olanağı sunuyor. Bu da eski nesil yazılımların getirdiği kısıtlamalardan kurtulma fırsatı sağlıyor. Sanayiciler no-code’un esnekliğini ve hızını fark ettiklerinde oldukça olumlu tepkiler veriyorlar. No-code’un sunduğu kullanıcı dostu ara yüz ve düşük maliyetler, sanayicilerin beklentilerini karşılayan unsurlar oluyor.
SANAYİ FİRMALARININ TÜM SÜREÇLERİNİ DİJİTALLEŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
Xpoda olarak sanayiciler, hedef kitlenizde nasıl bir yer oluşturuyor? Sanayi alanındaki hedeflerinizi de değerlendirerek bilgi verir misiniz?
Sanayi sektörü Xpoda’nın hedef kitlesinde önemli bir yer tutuyor. Özellikle dijital dönüşüm ve verimlilik artışı hedefleyen firmalar için çözümler sunuyoruz. Hedefimiz, daha fazla sanayi kuruluşuna ulaşarak, üretimden lojistiğe kadar birçok süreçte onlara uygun maliyetli ve hızlı çözümler sunmak. Xpoda’nın sunduğu esneklik sayesinde sanayi firmalarının tüm süreçlerini dijitalleştirmeyi hedefliyoruz.
KODSUZ YAZILIM, ZAMAN VE MALİYET AVANTAJI SUNUYOR
Artıları ve eksileri ile kodsuz yazılım nedir, Kodsuz yazılımlar hangi alanlarda maliyet avantajları sunuyor? Kodsuz yazılımı diğer yazılımlardan öne geçiren özellikleri nelerdir? Kodsuz yazılımın ülkemizde önde gelen firması olarak kodsuz yazılımın yeterince net bir şekilde anlaşıldığını ve tanımlandığını düşünüyor musunuz?
Kodsuz yazılımlar, özellikle zaman ve maliyet açısından büyük avantajlar sunar. Klasik yazılım geliştirme süreçlerine göre 20 kat daha hızlıdır ve yazılım geliştirme maliyetlerini büyük ölçüde düşürür. Ayrıca kod bilgisi gerektirmediği için, şirket içi ekiplerin yazılımı yönetme ve geliştirme süreçlerine daha fazla katılım sağlamasını mümkün kılar. Kodsuz yazılımın yeterince anlaşıldığını ve tanımlandığını düşünüyoruz; ancak bu anlayışı yaygınlaştırmak adına daha fazla bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapıyoruz.
Sanayi sektörü dijital dönüşüm ve yazılım konusunda büyük bir potansiyele sahip. Xpoda olarak hedefimiz, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek ve firmaların dijitalleşme yolculuklarında onlara eşlik etmek. No-code platformları, sanayideki hız, esneklik ve maliyet avantajlarıyla gelecekte daha da önemli bir rol oynayacak.
Tasarım ve mühendislik becerimiz bizi en güçlü kılan yönlerimizden
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.