34,9739$% 0.16
36,7420€% 0.28
44,1241£% -0.32
2.974,72%-1,04
2.647,78%-1,18
10.125,46%0,66
Teknoloji sektöründe “İş’te Eşit Kadın” sertifikasyonunu almaya hak kazanan ilk Türk teknoloji şirketi olan Related Digital, kadın çalışan istihdamını artırmayı hedefliyor. Fırsat eşitliğini bir kurum kültürü olarak benimsediklerini vurgulayan Related Digital CEO’su Sedat Kılıç, “Teknoloji sektörünün en önemli sorunlarından birisi de ne yazık ki kadın çalışan sayısının son derece düşük olması. Biz, kadın çalışanlara istihdam sağlama konusuna ayrı bir hassasiyetle yaklaşıyoruz. Kadın çalışanlarımızın sayısının artması için hayata geçirdiğimiz tüm çalışmaların uzun soluklu bir süreci beraberinde getirdiğine inanıyoruz. Bu kapsamda üniversitelerin mühendislik fakültelerinde öğrenim gören kadın öğrencilere burs imkânı sağlıyoruz. Bu yıl istihdamımızı yaklaşık yüzde 50 oranında artıracağız. Bu kapsamda kadın çalışan sayımızı da yükselteceğiz” dedi.
Türkiye’nin hatta dünyanın ilk dijital pazarlama teknoloji ve servis sağlayıcılarından biri olan Related Digital, entegre çözüm önerilerinin yanı sıra kadın çalışan istihdamına yönelik uygulamalarıyla da sektörde örnek olmaya devam ediyor. Benimsediği istihdam politikalarının ardından 2019’da İngiliz bağımsız denetim firması Intertek’in yaptığı denetimlerle Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen “İş’te Eşit Kadın” sertifikasyonunu almaya hak kazanan ilk Türk teknoloji şirketi olan Related Digital, 2021 itibarıyla da kadın çalışan oranını yüzde 42’ye yükseltti. Söz konusu zaman zarfında üst yönetimdeki kritik pozisyonlar için de uzman kadın yöneticileri görevlendiren şirket, bu yıl kadın çalışan istihdamını artırmayı hedefliyor.
“KADIN ÇALIŞAN İSTİHDAMINDA SEKTÖR ORTALAMASININ ÜZERİNDEYİZ”
Related Digital’in kadın çalışan istihdamının önemine ve fırsat eşitliğine inanan ve her türlü ayrımcılığın karşısında duran bir şirket olduğunun altını çizen Related Digital CEO’su Sedat Kılıç, “Teknoloji sektörünün en önemli sorunlarından birisi de ne yazık ki kadın çalışan sayısının son derece düşük olması. Biz hem bu oranı artırma hem de kadın çalışanlara istihdam sağlama konusuna ayrı bir hassasiyetle yaklaşıyoruz. Biz fırsat eşitliğini her zaman bir kurum kültürü olarak benimsiyoruz, tüm uygulama ve süreçlerimizi de bu anlayış çerçevesinde yapılandırıyoruz. Bu kapsamda 2017’de yüzde 38 olan kadın çalışan oranımızı yüzde 42’ye yükselttik. Kadın çalışan oranında sektör ortalamasının üzerinde bir istihdam sağlıyoruz. Bu oranın yeterli olduğunu düşünmüyoruz ve bu yıl söz konusu oranı artırmayı planlıyoruz” diye konuştu. Related Digital olarak bu yıl uzun dönemli staj pozisyonları dahil olmak üzere istihdamlarını yaklaşık yüzde 50 oranında artıracaklarını açıklayan Kılıç, özellikle dijital pazarlama, satış, ürün yönetimi, veri bilimi, yazılım ve teknoloji pozisyonları için işe alım yapılacağını belirtti.
KADIN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK BURS PROGRAMI
Teknoloji sektöründeki kadın çalışanları artırmak için üniversite öğrencilerinin de desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Sedat Kılıç, bu kapsamda 2018 yılında mühendislik fakültelerinde öğrenim gören kadın öğrencilere yönelik bir burs programı başlattıklarını anlattı. Kılıç, “Programımız kapsamında İTÜ’deki kadın mühendislik öğrencileri için oluşturulmuş bir komitemiz var. Bu programdan yararlanmak isteyen kadın öğrenciler bize başvuruda bulunuyor. İhtiyaçlarını belirlediğimiz ve programa dahil ettiğimiz öğrencilere de burs imkânı sağlıyoruz. Bu burs için tek kriterimiz başvuranların kadın öğrenci olmaları. Programda; geri ödeme ya da şirketimizde çalışma zorunluluğu gibi bir beklenti yok, tamamen karşılıksız bir burs imkânı sağlıyoruz. Kısacası; tamamen ihtiyacı olacağına inandığımız, bu işe tutku ile bağlanmış geleceğin kadın mühendislerine destek olmaya çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.
Staj, mentörlük gibi programlar açmayı planladıklarını da anlatan Sedat Kılıç, “Ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşları ile de cinsiyet ayrımcılığına yönelik farkındalık eğitimleri düzenliyoruz. Tüm bunlarla birlikte pandemi döneminde başta Columbia Üniversitesi’nden olmak üzere yabancı üniversitelerden çok sayıda stajyer aldık. Hem Türk hem yabancı öğrencilerle staj programı organize ettik ve bazıları Türkiye’ye geldiler. Türk olanlardan geçici süreliğine ülkeye dönmüş olanlar vardı. Türkiye’de yazılım ofisinde çalışanlar oldu. Bir kısmı da uzaktan çalışma yöntemi ile pazarlama, ürün yönetimi, sosyal medya bölümlerimizde görev aldı. Bizce bu çok değerli ve programımızı geliştirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Related Digital, Kadın Çalışan İstihdamına Odaklandı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.